Πρόσθετο υλικό – Βίντεο

Eξόρυξη πετρελαίου και αερίων από σχιστολιθικά πετρώματα.

Fracking explained: opportunity or danger
Μια σειρά από βίντεο για την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

In the GreenhouseΜια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων για τους κύκλους ανατροφοδότησης που πιθανόν να οδηγήσουν σε καταστροφική κλιματική αλλαγή, του Leo Murray

Wake Up, Freak Out – then Get a Grip

Επιλογή βίντεο απο τον ιστότοπο του Φωτόδεντρου

Αγαπαμε την ενεργεια

Δυο οψεις

Βοηθηστε μας να σωσουμε τον κοσμο

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο σωστος φωτισμος ειναι εξοικονομηση ενεργειας

Πρακτικες για μικροτερη δαπανη ενεργειας στο λυκειο Leonard de Vinci

Electro-blindness

H Ενεργεια των Ανθρωπων

MusiCO2

Άδειες Μπαταριες (κατάλληλο για ΕΠΑΛ)

Δεν υπαρχει αειφορια χωρις μετρησεις

Η Ρώμη δεν κτίστηκε σε μια μέρα

Ούτε Κουκούτσι Χαμένο

Για την καλύτερη κατανόηση της ιστορίας του θέματος της κλιματικής αλλαγής παρατίθενται παρακάτω βίντεο στα ελληνικά όταν ακόμα το θέμα ήταν σε πολύ πρωιμότερη μορφή

Ειδικοί μιλούν για το ενεργειακό λεωφορείο, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τα φωτοβολταϊκά συστήματα, τις ανεμογεννήτριες, τη βιομάζα, τον πυρηνικό αντιδραστήρα, τον τρόπο λειτουργίας τους και τα οφέλη της χρησιμοποίησης τους. Συμπερασματικά, το ενεργειακό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με τις εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ SOS

Το ρολόι της γης στο πάρα πέντε. Σήμερα η σημαντικότερη απειλή για τον πλανήτη μας είναι η οικολογική καταστροφή. Το κλίμα της γης αλλάζει. Ποια είναι τα αίτια αυτής της αλλαγής και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Πόσο ευθυνόμαστε και τί μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς για να σωθεί ο πλανήτης μας; Η ταινία δίνει απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα καθώς και σε πολλά άλλα.

Το ρολόι της καταστροφής

Οι κλιματικές αλλαγές και οι συνέπειές τους στο πλανητικό οικοσύστημα δε γνωρίζουν σύνορα. Αφορά σε όλα τα κράτη και στον καθένα μας. Είναι ανάγκη λοιπόν να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την πρόοδο, να στραφούμε προς τη νέα πράσινη τεχνολογία που σέβεται το μέτρο και την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον. 

Πράσινη ενέργεια